lizina beneficii

Ce Este Lizina Si Ce Beneficii Iti Aduce

Vrei sa afli ce beneficii are lizina pentru organismul uman? Si de unde o poti cumpara ca sa te asiguri ca primesti un produs de calitate? In acest articol vei afla raspunsurile la toate intrebarile tale, despre acest subiect.

Ce este lizina?

Lizina este piatra de temelie a proteinei. Aceasta este un amino-acid esential si nu este produsa de catre corp ci trebuie obtinuta din alimentatie.

Atunci cand vrem sa crestem masa musculara in corp trebuie sa cunoastem importanta carnitinei, o substanta care se gaseste in cele mai multe celule din corpul nostru. Aceasta ajuta si la procesul prin care grasimile sunt transportate in culele pentru a fi arse, astfel formandu-se energia.

L-lizina este de fapt cea de care corpul nostru are nevoie si de obicei se gaseste in mancare sau in suplimente.

Beneficiile Lizinei

1. Poate proteja organismul de herpes si il poate trata cu succes

Herpesul sau basicile sunt semnele unei infectii si de cele mai multe ori apar pe buza sau in coltul gurii. Herpesul apare ca o basica plina de fluid care poate cauza durere, usturime sau intepaturi. In plus, inafara de disconfortul creat de durere, herpesul ne poate afecta si increderea de sine.

Basicile apar in urma virusului simplex de tipul 1 (HSV-1), care se poate ascunde pe sira spinarii. In perioade stresante, sistemul imunitar este mai slabit, astfel ca HSV-1 poate duce la dezvoltarea unui herpes.

Suplimentele de lizina pot preveni inmultirea virusului de tipul 1 si pot reduce durata de viata a herpesului. Se crede ca lizina ar putea bloca alt amino acid, numit arginina, de care HSV-1 are nevoie pentru a se inmulti.

Un studiu realizat pe 26 persoane predispuse la herpes recidivant carora li s-a administrat un supliment de 1,000 mg de lizina, nu au mai suferit ulterior de herpes. De asemenea, un alt lucru interesant despre acest studiu, este reducerea herpesului in momentul in care nivelul de lizina in corp era sub de 165 nmol/l. In momentul in care nivelul sangelui era mai mare de atat, herpesul reaparea.

Un alt studiu in care au fost implicate 30 persoane, a aratat ca in urma aplicarii unei creme cu lizina, vitamine, plante si zinc, herpesul s-a vindecat dupa ziua a treia pentru 40% dintre participanti si dupa ziua a sasea a pentru 87% dintre participanti.

Insa, nu toate studiile efectuate au aratat ca lizina este eficienta in reducerea herpesului.

2. Poate reduce anxietatea blocand receptorii la stres

Un studiu efectuat, arata ca poate bloca receptorii implicati in raspunsul la stres. In urma unui studiu care a durat o saptamana, 50 participanti au introdus in dieta zilnica si 2,64 grame de lizina si arginina iar rezultatele au fost spectaculoase. Nivelul de stres a fost redus substantial.

Un alt studiu din Siria, efectuat pe barbati al caror nivel al stresului era foarte ridicat, a aratat ca in urma adaugarii a 4,2 grame de lizina la kilogramul de faina de grau, anxietatea si nivelul stresului au scazut considerabil.

Dupa un consum de cel putin 3 luni a fainei bogate in lizina, nivelul de cortizon a scazut si in cazul femeilor.

Acest aminoacid poate ajuta persoanele care sufera de schizofrenie, o boala care schimba perceptia celor care sufera de aceasta, sau care nu inteleg realitatea.

3. Poate imbunatati absorbtia calciului si retentia in corp

Despre lizina se spune ca sustine absorbtia calciului in oase si ajuta plamanii sa retina minerale. Un studiu realizat pe 30 femei, 15 femei fara nici o problema de sanatate si 15 cu osteoporoza, a aratat ca o dieta suplimentata cu calciu si lizina a redus pierderea calciului prin urina.

Femeilor carora li s-a administrat o doza de 3 grame de calciu au pierdut in continuare calciu prin urina, insa, cele carora li s-a administrat si calciu si 400 mg de lizina, au pierdut mai putin calciu prin urina.

Acest aminoacid sustine sanatatea oaselor si controleaza transportul calciului in organism. De asemenea, aceasta poate reduce riscul retentiei calciului in vasele sanguine.

4. Sustine vindecarea ranilor prin crearea colagenului

Aceasta este obligatorie in procesul formarii colagenului, o proteina care actioneaza ca o schela de sustinere pentru oase si piele.

Acest aminoacid este esential pentru crearea noilor celule in cazul unei rani sau plagi. De altfel, procesul de vindecare al ranilor este unul extrem de complex, care presupune pe langa minerale si vitamine si alti nutrienti, iar fara lizina, acesta ar fi afectat.

Beneficii lizinei nu se opresc aici. Ea este un…

l lizina

5. Amino-acid esential in corp

Lizina este ca o piatra de rezistenta a proteinei in corp. Aceste proteine sustin producerea hormonilor, enzimelor si celulelor imunitare.

6. Sustine sanatatea ochilor

Conform unui studiu, suplimentele care contin acest aminoacid pot preveni dezvoltarea cataractei.

7. Recomandata diabeticilor

Un alt studiu a aratat ca aceasta poate reduce nivelul de zahar din sange in cazul persoanelor cu diabet.

Ce pret are lizina?

Descopera ce pret are suplimenul L-lizina produs de Natural Factors cu un click pe numele produsului. L-lizina este un amino acid important care sustine fixarea calciului in oase si dinti. Ea poate trata cu succes arterioscleroza, colesterolul, osteoporoza, bolile articulare degenerative. De asemenea lupta cu herpesul. Un flacon contine 90 capsule.

Te-ai convins de beneficiile lizinei? Nu mai sta pe ganduri! Comand-o si tu chiar acum!

APELATI-NE PT. COMANDA RAPIDA