cele mai bune enzime digestive naturale

Care Sunt Cele Mai Bune Enzime Digestive Naturale Si Ce Beneficii Au

Stii acea expresie “esti ceea ce mananci”? Este adevarata, dar nu in totalitate. Esti, mai degraba, ceea ce digeri. Astfel, enzimele digestive sunt cheia unei digestii mai bune.

In acest articol vom afla mai multe despre ele, despre beneficiile pe care ni le aduc precum si care sunt cele mai bune enzime digestive naturale pe care le poti consuma zi de zi, pentru imbunatatirea sanatatii tale.

Ce sunt enzimele si ce fac ele?

Enzimele digestive sunt proteine implicate in procesul de digestie a alimentelor. Se gasesc atat in mod natural, in corpul uman, cat si sub forma unor suplimente alimentare.

Enzimele digestive sunt impartite in trei categorii mari si late:

  1. enzime proteolitice – necesare pentru digerarea proteinelor
  2. lipaze – necesare pentru digerarea grasimilor
  3. amilaze – necesare pentru digerarea carbohidratilor

De ce enzimele pentru digestie sunt importante in prevenirea bolilor?

Rolul enzimelor digestive este de a actiona ca niste catalizatori in accelerarea unor reactii chimice esentiale din corpul uman.

Exista mai multe tipuri de enzime digestive care pot fi gasite in corpul uman. Asadar, mai departe iti voi da cateva exemple de enzime digestive:

  • pepsina – este gasita in sucul gastric din stomac si este importanta pentru descompunerea proteinelor in unitati mult mai mici denumite polipeptide
  • tripsina – continua procesul de descompunere a polipeptidelor in unitati si mai mici
  • celulaza – reprezinta una dintre cele mai bune enzime digestive pentru digerarea alimentelor bogate in fibre, cum ar fi fasolea sau asparagus
  • aminopeptidaza – elibereaza anumiti aminoacizi

Cum functioneaza enzimele digestive?

Digestia hranei nu este un proces atat de simplu pe cat ai fi tentat sa crezi. Exista mai multe etape ale digestiei.

Aceasta incepe atunci cand mesteci mancarea si sunt eliberate enzime in saliva ta. Digestia intestinala este ajutata de enzime prin absorbtia diferitelor feluri de mancare pe care le consumam.

Nu exagerez deloc atunci cand afirm ca ele nu sunt doar benefice pentru sanatate, ci si esentiale.

Citeste articolul in continuare si convinge-te singur de importanta enzimelor pentru imbunatatirea digestiei si nu numai.

Ce beneficii aduc cele mai bune enzime digestive naturale organismului

Probabil te intrebi: ce beneficii au enzimele digestive? Raspunsul este simplu: fara ele, nu am putea digera mancarea.

Hai sa vedem pentru ce conditii si afectiuni medicale sunt recomandate enzimele digestive:

Ajuta in cazul bolilor digestive

Daca suferi de urmatoarele boli digestive – aciditate gastrica ridicata, balonare, gaze intestinale, constipatie, diaree, boala Crohn sau Sindromul colonului iritabil – atunci enzimele digestive ti-ar putea fi de real ajutor.

Enzimele digestive relaxeaza organele digestive (stomacul, pancreasul, ficatul si intestinul subtire) prin faptul ca ajuta la descompunerea proteinelor si grasimilor dificil de digerat.

Acest lucru contribuie la ameliorarea unor simptome asociate cu bolile gastrointestinale, cum ar fi senzatia de durere si balonare.

Suplimentele cu enzime digestive sunt ideale pentru insuficienta enzimatica asociata inaintarii in varsta

Pe masura ce imbatranim, aciditatea din stomacul nostru devine din ce in ce mai alcalina.

In ceea ce priveste producerea de enzime, atunci cand inaintam in varsta ne-am putea confrunta cu probleme digestive rezultate din aciditatea scazuta a stomacului.

Asadar, batranii ar putea beneficia in urma consumului de suplimente ce contin enzime digestive naturale, in special daca sufera de simptome neplacute.

Sunt recomandate pentru hipoclorhidrie

Nu doar batranii sufera de hipoclorhidrie (scaderea aciditatii sucului gastric).  Cand acidul din stomac scade, nu se mai pot declansa anumite reactii.

In plus, acidul in sine nu mai poate descompune alimentele pentru a elibera minerale, vitamine si nutrienti.

Multi micronutrienti sunt eliberati din alimente atunci cand acestea se afla in stomac. In cazul in care aceasta actiune esueaza, va rezulta in mod automat o insuficienta enzimatica sau nutritionala.

Exista o legatura intre diverse boli ale ficatului si insuficienta enzimatica

Daca suferi de o afectiune a ficatului, atunci sunt sanse foarte mari sa suferi si de o insuficienta enzimatica.

Una dintre cele mai comune este deficitul de Alfa-1 antitripsina, o conditie genetica care afecteaza circa o persoana din 1500 la nivel global.

De regula, aceasta conditie apare la adultii cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, manifestandu-se prin probleme respiratorii, iar 15% dintre acestia, potrivit unui studiu recent publicat, vor dezvolta o anumita boala a ficatului.

Enzimele sunt de ajutor in cazuri de pancreatita

Capsulele cu enzime digestive reprezinta un tratament naturist excelent pentru pancreatita.

In cazul in care nu stiai, pancreatita (insuficienta pancreatica) consta in inabiltiatea pancreasului de a secreta enzimele necesare digestiei.

Din acest motiv sunt recomandate suplimentele cu enzime pancreatice, in special persoanelor care sufera de cancer pancreatic.

Efecte adverse ale enzimelor digestive: cum stim care sunt cele mai bune si cele mai sigure?

In cazul in care ai de-a face cu o problema cronica de sanatate, atunci te sfatuiesc sa apelezi la un medic pentru a te ajuta cu o terapie cu enzime personalizata.

In functie de problema ta, medicul va determina care sunt cele mai bune si cele mai sigure enzime digestive pentru tine. Iar daca stii ca ai probleme cu ficatul, atunci consulta medic neaparat.

Cand vorbim despre efecte adverse, majoritatea suplimentelor alimentare cu enzime digestive prezinta riscuri minime deoarece sunt bine tolerate de organism si benefice acestuia.

Cu toate acestea, exista cazuri foarte rare in care s-au intalnit efecte adverse precum greata, diaree, crampe abdominale, dureri de cap si reactii alergice.

Daca ai luat enzime digestive si ai intalnit unele dintre aceste efecte, inceteaza utilizarea si prezinta-te de urgenta in cabinetul unui medic specialist.

complex engzime digestive

Mod de administrare

Iti sugerez sa urmezi modul recomandat de administrare, si anume cate 1 capsula de trei ori pe zi, in timpul mesei.

Nu ignora aceste recomandari legate de dozaj.

In caz contrar, daca depasesti doza zilnica recomandata si nu citesti prospectul, s-ar putea sa ai de-a face cu posibile efecte adverse si sunt sigur ca nu iti doresti acest lucru.

Daca suferi de probleme cu digestia sau te intereseaza sa gasesti cele mai bune enzime pancreatice, in magazinul Produse Provita vei descoperi un complex de enzime digestive produs de Provita Nutrition, care contine 90 de capsule vegetariene cu enzime digestive, de cea mai buna calitate, la un pret accesibil.

Comanda chiar acum!

APELATI-NE PT. COMANDA RAPIDA