Vitamina esentiala antioxidanta
Vitamina E este un antioxidant cheie. Cercetarile au aratat ca suplimentarea cu vitamina E inhibeaza in mod clar avansarea aterosclerozei la bolnavii cu boli de inima.
In Cambridge Antioxidant Study, publicat de jurnalul medical Britanic Lancet in 1996, bolnavii de ateroscleroza coronariana care au luat vitamina E au avut un risc de alte atacuri de cord cu 77% mai mic decat bolnavii care au luat placebo. Intr-un studiu separat axat pe efectul tocotrienolilor asupra asupra colesteroluli, se pare ca acestia inhibeaza activitatea ficatului de sinteza a colesterolului, doze mai mari de vitamina E rezultand intr-o reducere cu 10% a colesterlului „rau” (LDL).
Vitamina E poate sa joace un rol si in protejarea organismului contra diferitelor boli cronice, al incetinirii intr-o oarecare masura a procesului de imbatranire.
Vitamina E are efecte pozitive in: afectiunile circulatorii, complicatiile la nivelul nervilor cauzate de diabetul zaharat, colesterol marit, endometriosis, intarirea sistemului imunitar si a memoriei.
Vitamina E ajuta si la reglarea sistemului hormonal ajutand la mentinerea unei activitati sexuale normale, atat la barbati cat si la femei.
Conform recomandarilor din scrisoarea de sanatate (Wellness Letter) a Universitatii Berkeley din California, toate persoanele ar trebui sa consume zilnic pana la 800 UI (unitati internationale) de vitamina E (incluzand vitamina E obtinuta din alimentatia obisnuita).
Ultimele cercetari arata ca vitamina E este mult mai eficienta daca este asociata cu vitaminele A si C fomand asa-numitul complex antioxidant „ACE” (in traducere romaneasca „AS”).
Compozitie
- Vitamina E (d-alfa tocoferol) – 400 U.I.
Administrare
- Modul recomandat de administrare: 1 capsula pe zi in timpul mesei.
Acest produs este un supliment alimentar si nu are ca scop diagnosticarea, tratarea, vindecarea sau prevenirea vreunei boli.